Fascino Coffee Interior

Wie is Fascino Coffee? Een lokale koffie branderij waar nauwkeurig geselecteerde koffie bonen vers gebrand worden wanneer de order binnenkomt. Hierdoor ervaart u altijd een heerlijke koffie als u bij Fascino besteld.

fascino-coffee.com

Ons design voor Fascino

Fascino Coffee is gevestigd in Weert waar zowel de productie van de bonen als een ontvangst ruimte is voor klanten. Deze ruimte is prachtig ingericht met een industriele stijl, echter was er een hoek die nog erg kaal was. De vraag aan Seyoch design was dan ook om deze ruimte af te maken met een artistiek en commercieel oog.

Na een bespreking en een aantal voorstellen heeft Fascino gekozen voor een prachtig concept waarbij een wanddecoratie in het coffee thema werd gemaakt. Het eindresultaat, een 2.5 meter breed penaal met een handgeschilderde wereldmap in een Robinson projectie in plaats van de meestgebruikte Mercator projectie. Hiervoor is gekozen zodat de er een compromis ontstaat tussen vervorming en schaal, waarbij de coffee belt het beste naar voren komt.

Coffe Belt Fascino coffee

De coffee belt

De Coffee belt, ook wel de “koffie-riem”, is het gebied in de wereld waar koffieplanten daaglijks veel zonlicht en warmte krijgen. Hierdoor groeien deze alleen in tropische klimaten. Op de afbeelding ziet u in welke delen van de wereld koffie verbouwd wordt (opgedeelt in 3 smaakgroepen).