Yoast vs. Rank Math

Hoogst waarschijnlijk draait ook op uw WordPress website de plugin: Yoast SEO. Omdat deze plugin zo goed is, is het dan ook de standaard geworden. Ieder jaar verbetert Google het algoritme, en Rank Math SEO speelt dynamischer in op het huidige algoritme van de zoekmachines. Lees meer in dit artikel over de plugins en hoe u uw website kan optimaliseren.

Status Yoast SEO

Yoast heeft zich in de afgelopen jaren als beste SEO plugin voor WordPress mogen bestempelen. Zelfs de gratis versie heeft tal van instellingen om iedere pagina te optimaliseren tot een redelijk gedetailleerd niveau. Yoast voert een hoop processen op de achtergrond automatisch uit. 

De evolutie van het Google Algoritme

Elk jaar past Google zijn algoritme voortdurend aan. De overgrote meerderheid van de tijd hebben de updates geen merkbare invloed op SERP en eigenaren van websites merken er niks van. Er zijn echter een paar belangrijke momenten geweest waarop Google updates heeft aangebracht die duidelijke veranderingen in de ranglijst en verkeerstarieven hebben veroorzaakt.

Als je naar de Google algoritme ontwikkelingen kijkt, zul je zien dat er een duidelijke rode draad is. Elke update in het algoritme is gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring en het helpen van zoekers om de informatie die ze nodig hebben zo snel mogelijk te vinden. De Google-updates zijn allemaal gericht op het verwijderen van slechte inhoud en het stimuleren van de inhoud die als informatief wordt bestempeld.

Wanneer u uw site ontwikkelt, is het van belang te letten op:

  • Houdt minder rekening met de zoekmachine en meer met de end-user.
  • Makkelijker navigatie (minder clicks nodig)
  • Website monitoren en actief handelen op zwakker punten
  • Creëer content die lezers stimuleert tijdens elke fase van de klant
  • Variatie in content
  •  
Download Computer Streamline Icon: https://streamlinehq.com
High Speed
Key Streamline Icon: https://streamlinehq.com
Quality Content
Fist Streamline Icon: https://streamlinehq.com
Strong Branding
Braces Circle Streamline Icon: https://streamlinehq.com
Strong code

Yoast SEO

De Yoast SEO gebruikt uw settings om zoekmachines zoveel mogelijk relevante informatie te geven. Echter is het algoritme te ‘statisch’ om in 2021 optimaal samen te werken met het dynamisch algoritme van Google.

Rank Math SEO

Installeer en activeer deze SEO plugin en volg de stappen. Hier kunt u de reeds bestaande settings van Yoast SEO importeren in Rank Math, zodat Rank Math de overgang zo soepel mogelijk laat verlopen. 

Vergelijk de 2 beste WordPress SEO plugins

Yoast SEO

Features

SEO Basics
Sitemap Feature
Easy Use
Good Free Features
Google Trends
Keyword Rank Tracker
Advanced Google Analytics
SEE FEATURES
Yoast SEO

Go Rank Math Pro

Ondanks dat de gratis versie van Rank Math al een uitstekende Job doet, is er toch een betaalde versie met waardevolle tools. Vooral op de analytische kant van uw SEO bevat de plugin een paar extra dashboards met statistieken voor uw marketing team.

Voor meer informatie of advies neemt u contact op

Aanbevolen voor MKB'ers

Rank Math Business

$299,88

per jaar (excl. BTW)

(price updated 2024)